Faranghe - een italiaanse woonboerderij

sorbetto di limone

Nieuwsbrief

La Dolce Vita - Eten & drinken

 

Sorbetto di limone

Citroensorbet

 

ingrediënten

250 gr. Suiker of naar smaak
De geraspte schil van 2 citroenen.
500 ml vers citroensap.
Een ijsmachine (of met de keukenmachine).

Voor ongeveer 900 ml ijs.

bereidingswijze

Doe 125 ml water, de suiker en de citroenrasp in een kleine pan met zware bodem en verhit al roerend boven matig vuur. Blijf roeren tot de suiker helemaal is opgelost.
Laat afkoelen, zet in de koelkast om verder af te koelen en voeg het citroensap toe.
Zeef het en doe in een ijsmachine en laat deze draaien.
Dien onmiddellijk op of vries het in voor later gebruik.
Zet 15 minuten voor het serveren in de koelkast om het ijs zachter te laten worden.

Als u geen ijsmachine heeft doe de siroop dan in plastic doos in de vriezer, haal het na 3 uur eruit en zet de doos in warm water, hak het ijsblok in grove stukken en haal het door de keukenmachine.. In dat geval heet het Granita al Limone.

 

Op zoek naar snelle toetjes? Probeer dan eens Pere con formaggi of Vin Santo con cantuccini of torta di limone of panna cotta con pere